28 maig 2018

logo

Els ‘immortals’ Reis Mags del futbol català

Publicat per: Jordi Mestres Rius 5 de gener de 2017


El nostre futbol té tres grans llegendes en actiu, que segueixen donant guerra un cop superada la quarantena d’anys. Santi Triguero, amb més de 300 gols, José Miguel Morales i les quasi 25 temporades que acumula sota pals i Jorge Sánchez i els seus 225 partits amb el Castelldefels

JORDI MESTRES @jordimestres7
Els 40, principals. No hi ha crisi dels 40 per a aquests tres cracks // FOTOS: Andrés Burgos, Lluís Montaner i Eloy Molina

Els 40, principals. No hi ha crisi dels 40 per a aquests tres cracks // FOTOS: Andrés Burgos, Lluís Montaner i Eloy Molina

No hi ha present sense conèixer el passat. Hi ha jugadors que han deixat un record inesborrable al futbol i d’altres, més aviat pocs, que han allargat la seva carrera fins més enllà dels 40. D’aquells que s’entesten a no dir mai adéu. Dins d’aquest grup selecte hi trobem a Jorge Sánchez (43), José Miguel Morales (40) i Santi Triguero (40). Institucions, sense cap mena de dubte, dins del futbol català. Plenament respectats pels pocs, però fidels aficionats d’aquest àmbit més modest. Sense fer màgia, s’han guanyat l’admiració de molts i converteixen en utòpica la retirada futbolística. Llegendes, al cap i a la fi, que quan no hi siguin se’ls trobarà molt a faltar. Són com els Reis Mags. Cada any tornen i fan gaudir, en aquest cas, els més petits però també els grans.

S’enfronten, en molts casos, a equips dirigits per entrenadors més joves que ells. Costa poc jugar a futbol fins els 40, però molt fer-ho a aquest nivell. Darrere d’aquesta fita hi ha molta feina que no es veu. Invisible en els entrenaments per a seguir donant el nivell durant els partits. Morales és dels menys golejats a Segona B, Triguero segueix golejant a Tercera i Jorge Sánchez allarga els seus minuts de qualitat a Castelldefels.

Morales i Triguero s'han enfrontat aquesta temporada en una eliminatòria de Copa Catalunya // FOTO: @Porterito13

Morales i Triguero s'han enfrontat aquesta temporada en una eliminatòria de Copa Catalunya // FOTO: @Porterito13

Aquest últim, nascut l’onze de gener de 1973, és el més veterà de tots tres. A punt de complir els 44, acumula 8 temporades al Castelldefels (7 a Tercera i 1 a Primera Catalana). Durant tot aquest temps ha disputat 225 partits de lliga, amb 15 gols marcats. Dades del nostre company Carlos De Frutos, un altre incombustible del futbol català.

Morales, per la seva part, acaba de complir els 40. ‘Porterito13’ es manté en plena forma. Després de deixar empremta a Terrassa (8 temporades) i Sant Andreu (7) ara és el guardià de la porteria del Badalona. Segon any com a escapulat per a un porter que té la xifra de 541 partits de lliga regular, amb 558 gols encaixats. Una barbaritat.

Parlant de xifres espectaculars, vegin els 308 gols que ha marcat Santi Triguero en tota la seva carrera. La dada, aportada pel company Lluís Montaner, el confirma com el gran golejador del futbol català modern. No està vivint la seva millor temporada, ja que ha perdut la titularitat i ha marcat ‘només’ 3 gols. Tot i això, no el donin per retirat. Futbolistes com Morales, Triguero i Jorge Sánchez sempre tornen... i mai se’n van.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com