25 maig 2018

logo

Els futbolistes valoren positivament el comportament dels pares i mares

Publicat per: redaccio 10 de maig de 2017


Els equips que formen part del projecte +KESPORT! avaluen amb targetes verdes, grogues i vermelles l’actitud que tenen els seus progenitors a les graderies durant els partits

PREMSA FCF
Nens de la UD Lourdes a Mollet del Vallès/ FOTO: FCF

Nens de la UD Lourdes a Mollet del Vallès/ FOTO: FCF

El programa +KESPORT! té l’objectiu de participar de forma activa en la integració social i l’educació en valors a través del futbol. Des de l’inici de la present temporada, un total de 72 clubs catalans formen part de la iniciativa i realitzen les diferents activitats que proposen els entrenadors del projecte. Una idea engrescadora que pretén dotar d’eines als diferents agents socialitzadors que envolten la figura del jugador per potenciar la seva tasca educativa i que, d’aquesta manera, siguin ells mateixos els que reforcin el seu rol com a agents de canvi al seu entorn.

Un dels pilars bàsics de +KESPORT! és la importància d’incloure les famílies en aquest procés d’educació en valors. La coordinació eficaç dels diferents agents educatius, com ara la família o l’escola, té un impacte rellevant en l’aprenentatge i desenvolupament global dels joves jugadors. Incloure a les famílies en aquest projecte té una doble finalitat. D’una banda, s’optimitza el rol rellevant dels pares i mares en el rendiment esportiu dels seus fills. I, de l’altra, s’ofereixen noves eines de reflexió conjunta a les famílies per seguir enriquint l’educació dels futbolistes.

En aquest sentit, les targetes de comportament han estat una de les activitats que han tingut una millor acollida tant per part dels pares i mares com dels futbolistes. La iniciativa, que s’ha implementat progressivament durant la segona part del curs, neix amb l’objectiu que els jugadors valorin el comportament que han tingut els pares i mares durant el partit a través de la targeta verda, groga i vermella. Quan finalitza el xoc, els futbolistes es reuneixen amb els seus entrenadors i reflexionen sobre quin és el color de la targeta que han de mostrar. Un cop prenen la decisió, s’apropen a la graderia i ensenyen la targeta als aficionats, que generalment responen amb aplaudiments.

Avui dia encara falten alguns clubs per participar en aquesta iniciativa pionera en el món del futbol. Fins al moment s’han mostrat un total de 142 targetes, 132 de les quals han estat verdes, nou grogues i tan sols una vermella. D’aquesta manera, la gran majoria de jugadors han considerat que els seus pares i mares han tingut un comportament correcte durant el transcurs del partit. Els jugadors destaquen, sobretot, els ànims que reben del públic durant l’encontre, independentment del resultat final, sense faltar el respecte als equips ni als àrbitres.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com