22 juny 2018

logo

Els fortins gironins, sense conqueridor ni aturador

Publicat per: Jordi Mestres Rius 15 de març de 2017


Girona i Olot són els únics equips dels 35 catalans que juguen des de LaLiga fins a Tercera Divisió que no coneixen la derrota com a local. La imbatibilitat a casa els ha portat a aspirar a l’ascens de categoria

JORDI MESTRES @jordimestres7
Girona i Olot no saben què és perdre a casa // FOTO: Girona FC i Jordi Mestres

Girona i Olot no saben què és perdre a casa // FOTO: Girona FC i Jordi Mestres

Aquesta temporada la província de Girona té un color especial. Terra d’ascensos i de bon futbol, la zona més septentrional de Catalunya ha viscut històries precioses de futbol com les del Llagostera, el Girona o l’Olot. Aquests últims, precisament, ho estan intentant una vegada més. S’olora l’ascens a la Garrotxa i el Gironès. Quan ja hem superat l’equador de la competició, el Girona és segon a la Liga123 amb un bon coixí d’onze punts respecte el Cádiz, tercer classificat. L’Olot, per la seva part, lidera amb mà de ferro el grup 5 de Tercera Divisió amb cinc de marge sobre l’insistent Peralada. Dos relats d’èxit, basats en un denominador comú. Ningú ha estat capaç de guanyar-los a casa, amb la seva gent.

Montilivi aquesta temporada ha vist 11 victòries i 4 empats del seu equip. 37 punts de 45 possibles que suposen el 65% dels 58 que té a dia d’avui el Girona. L’última derrota dels de Pablo Machín va ser el fatídic dia de l’ascens d’Osasuna. Els navarresos van guanyar per la mínima a Montilivi (0-1) i van pujar a Primera. Persistent com pocs, el Girona ho tornarà a provar per quarta vegada.

Dels dos, l’Olot és l’equip que més temps fa que no perd. L’última desfeta a la terra dels volcans va ser el passat 15 de maig contra l’Atlético Levante. Va ser l’última jornada d’un curs fatídic, que va acabar amb el descens dels garrotxins a Tercera Divisió. Tot i això, els números com a local no van estar gens malament, amb 7 victòries, 8 empats i 4 derrotes. Està clar que el problema va ser lluny de la Garrotxa, amb 8 empats, 11 derrotes i cap victòria... en tota la temporada!

L’arribada de Ramon Calderé ha girat el club com si fos un guant. L’Olot ara és més que temible. Líder indiscutible del grup 5, invicte a casa i capaç d’encadenar 21 jornades consecutives sense conèixer la derrota. Ningú sap com acabarà la temporada, però està clar que és molt probable que acabin obrint el cava a Olot i Girona. Només queda saber si havent perdut o no a casa. El proper cap de setmana, Sant Andreu i Cádiz desafien l’estadística.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com