25 maig 2018

logo

El futur del Badalona i L’Hospi passa per València

Publicat per: Jordi Mestres Rius 12 de maig de 2017


La capital del Túria centralitzarà la lluita per l’única plaça de play-off d’ascens i de permanència que queda per adjudicar. El Lleida Esportiu, matemàticament descartat ja que el TAD no li ha donat la raó

JORDI MESTRES @jordimestres7
El Badalona va jugar a Mestalla i L'Hospi també ho farà // FOTO: Jordi Mestres

El Badalona va jugar a Mestalla i L'Hospi també ho farà // FOTO: Jordi Mestres

El final ha arribat. El desenllaç a vuit mesos d’esforços, treball, somriure i llàgrimes està a la cantonada. El proper diumenge s’acaba la lliga regular al grup 3 de Segona B i encara hi ha objectius per decidir. El Barça B és campió, l’Alcoyano i el Mestalla l’acompanyaran al play-off, mentre que Espanyol B, Prat i Eldense ja són equips de Tercera. La Copa del Rei 2017/18 també està decidida, amb Alcoyano, Badalona, Atlètic Balears, Hércules i Lleida Esportiu classificats. Queden, doncs, dues lluites per decidir. Dos objectius per a definir. Són la quarta plaça, la darrera que obre la porta del play-off d’ascens, i la setzena posició, que dóna accés a la promoció de permanència. Ambdues, es decideixen diumenge a les 18 hores a València, amb protagonisme català.

Aparentment, qui té l’objectiu més tangible és el Badalona. Els escapulats depenen d’ells mateixos, són quarts ara mateix i amb un empat en tenen prou. Visiten Buñol, on els espera un Atlético Levante que s’està jugant la plaça de promoció de permanència que ocupa i al que només li val la victòria. Un punt classificaria el Badalona de totes totes, independentment del que passi a l’Atlètic Balears-Alcoyano. De no assolir-lo, l’única opció per a privar de tal privilegi als de Manolo González seria una victòria dels balearicos i una derrota pròpia. La fórmula que ningú desitja a dia d’avui.

Indirectament, el Badalona pot afavorir un altre equip català com L’Hospitalet. Els riberencs estan un punt per sota de l’Atlético Levante i en aquest cas la fórmula és ben senzilla. L’Hospi jugarà promoció de permanència si millora el resultat del filial granota. I és que té el goal average guanyat i l’empat a punts l’afavoriria. Per a evitar ensurts, l’objectiu és clar. Necessita guanyar el filial del València – que necessita guanyar per assegurar la tercera posició – a Mestalla.

El Lleida Esportiu, descartat

S’ha parlat molt els darrers dies de la possibilitat que el Lleida Esportiu sumés tres punts més dels que ja té. Tot plegat, per la impugnació a l’alineació indeguda de Keita en el partit contra l’Atlético Saguntino. Competició i Apelació no va donar la raó als blaus i el TAD, l’última instància esportiva, tampoc. Així doncs, l’equip de Siviero es queda sense possibilitats d’atrapar el Badalona, cinc punts per sobre. Queda només el tràmit de la visita a l’Eldense.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com